Preparació per Bastions


Hola Spartrians,

De cara a afrontar la Trail Bastions (1 de juny), hem preparat una excursió els dies 18/19 (el dia 20 es festa!!).
Es tracta de fer el mateix recorregut que la Trail però en 2 dies, dormint en un Refugi. Tenim la opció d'incloure un tram més: Ribes Queralbs-Nuria (15 km).
Una aventura Spartriana total!! Us hi esperem!!!
Resum Open Trail Bastions

Dissabte:
Total km: 37,5 / 22,5 si agafem Cremllera i sortim de Nuria
Desnivell acumulat: 2500 / 1400
Hores estimades: 10 hores / 7 hores
Dificultat: Alta
Terreny: Propi d'alta muntanya, alguns prats alpins i molta roca i pissarra sobretot a l'olla de Núria. Molt probable trobar congestes de neu a partir del Puigmal en endavant,

Ribes-Queralbs-Nuria. (Total 15 km, 1100 m desnivell, 3-4 h). Els primers 5 quilòmetres estan fets per la carretera GiV 5117 fins arribar a un camí que puja directe fins a Queralbs, on enllacem amb el 'Camí de Núria'. El camí està fet pel desviament del Pont del Cremal. Alternativa: Cremallera.
A Núria enfilem el Puigmal (5 km, 2 h, 1000mts de desnivell positiu), poca broma. Un cop allà es segueix tota la carena de l'Olla de Núria coronant tots els cims, Pic del Segre, Eine, Finestrelles, Noufonts, Noucreus, aquí es tracta de anar fent perquè l'esforç gran. Les vistes des de la carena són espectaculars, estàs durant molts kms per sobre dels 2500mts, alta muntanya de debó.
Un cop s'arriba al Coll de la Marrana (Cim Puigmal-Coll Marrana 15 km) i es gira en direcció a la vall on es troba el Refugi de Coma de Vaca (2,5 km baixada), aquí es tracta d'anar baixant per la vall, amb el Riu Freser a la dreta.
Diumenge:
Total: 32 km.
Hores: 6 - 8 hores
Desnivell +: 1700 m.
Deixarem el Refugi de Coma de Vaca a la nostra dreta-esquena per començar l'ascensió a aquest cim. Pujada dura que és la del Balandrau a 2595 m (3 km, 500 m desniv). En arribar al Balandrau enfilarem una baixada molt i molt llarga pràcticament fins arribar a Pardines (12 km baixada), només a meitat d'aquesta baixada passarem pel Puig Cerverís i ja "només"queda pujar al Taga (18 km, 1200 desnivell +), del que la seva baixada fins a Ribes de Freser es molt dura, molt desnivell negatiu en pocs kms.

Adjunto links d'interes:
El refugi està entre el Coll de la Marrana i Balandrau


Comentaris

Entrades populars